Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Kokkepige på Vemmetofte Kloster 1. november 1936

Den 1. november 1936 blev min mor – som dengang hed Inger Nielsen – ansat på Vemmetofte Kloster som kokkepige. Hun var 18 år gammel.

Det er i dag 75 år siden, og da jeg for nogle dage siden kom til at tænke på det, spurgte jeg om hun ville medvirke i en lille film til bloggen her. Det ville hun – og beretter her om, hvad der blev spist den dag hun begyndte i stillingen. Der følger andre erindringer fra den tid.

Det er min første video på YouTube. Bær venligst over med begyndervanskeligheder. Jeg tænker min mor har andre historier at berette, hvorfor det måske kan blive til flere 4-minutters historier fra gamle dage.

Her følger historien:

7 comments to Kokkepige på Vemmetofte Kloster 1. november 1936

 • Tillykke med filmdebuten til jer begge.
  Jeg elsker at høre de gamle fortælle den slags historier – og din mor er ret frisk, hendes alder taget i betragtning, så hun har forhåbentlig mange flere ord i sig.
  Jeg håber vi får mere at se og høre om de svundne tider.

 • Takker. Hun har utvivlsomt ord til mange små historier – så det er planen at følge op på denne.

 • Det var da en rigtig god filmdebut, jeg vil da se frem til mange flere små historier mellem dig og din mor.
  Min forældre kommer her til Mortens aften den 10. november, og der vil jeg vise dem filmen, for min mor kender jo godt din mor, håber at hun kan se det.

 • Ruth Eli Hansen

  Det var meget sjovt at se og høre din mor. Hun er da så frisk, at hun kan huske 75 år tilbage.Det er imponerende. Da hun startede d.1.november 1936, var jeg 15 dage gammel, så nu er jeg 75 år og håber jeg kan være lige så frisk som din mor. Hun sagde, at hun var 18 år, så hun må være 93 år nu – er det rigtigt?
  Du må hilse hende fra mig, selv om hun ikke rigtigt kan huske mig.
  Mange hilsener
  Ruth Eli Hansen

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>