Autografsamlere i Vemmetofte

Birthe Wilke i Vemmetofte

Den 7. april 1959 var Vemmetoftes autografjægere på stikkerne. Der var besøg af kendte folk. Sangerinden Birthe Wilke, kapelmesteren Kai Mortesen, violinisten Wandy Tworek og programværten Arne Honoré. Og sikkert endnu flere. Hvorfor de var i nærheden af Vemmetofte, husker jeg intet om, men der var i alle tilfælde arrangeret en rundvisning på klosteret, forestået af min far.

For nu at være sikker på, at jeg også fik de kendtes autografer, havde min far fået min lille autografbog med. Han fik alles autografer, jeg har dem stadig – og det ser ud til, at de troede det var min far der samlede på dem.

På billedet herover ses Birthe Wilke skrive en autograf til – en med tre striber på ærmet.

Arne Honoré i Vemmetofte

Det viser sig at være Merete Andersen, der herover får en autograf af Arne Honoré. En anden venter – måske er det Nina Sjøstrøm Petersen.

Kai Mortensen i Vemmetofte

Samleren fik sin autograf – og måske kan Nina bekræfte om det er hende på billedet, gerne ved en kommentar. Kai Mortensen ses forrest og Wandy Tworek med hænderne i lommen bag ved.

Jeg kan slet ikke huske jeg har taget billederne, men de er i det mindste dukket frem ved en scanning af min gamle 6×6 negativer. Kvaliteten er ikke just fremragende, men det går alligevel som en illustration af en meget specifik begivenhed i Vemmetofte.

Mon autograferne stadig er i Meretes og Ninas besiddelse? Jeg har mine.

Her følger først Birthe Wilkes.

Så Arne Honorés.

Og endelig Wandy Tworeks.

Faktisk er jeg blevet ved at samle autografer livet igennem. Som ung sendte jeg breve vedlagt det papir jeg ønskede autografen skrevet på og en frankeret svarkuvert eller – hvis brevet gik til udlandet – en international svarkupon. Næsten alle breve er kommet retur, nogle flere efter jeg sendte anmodningen. Den senest således indsamlede autograf var fra Victor Borge. Jeg har også selv fået autografer ved at møde personerne, fx. USAs præsident Lyndon B. Johnson, da han som vicepræsident var i København.

Forrige post

Tilmeldte til nostalgitræf

Næste post
Skovrider-Muffelmann-1
Vemmetofte

Brev til Skovrider Müffelman

Comments

  • Mette Pilegård Heissel
  • 5. maj 2024
  Svar

  Sjove billeder. Jeg kan tilføje at hele holdet var på besøg på Marelundsgården.
  Jeg har foto derfra.
  Baggrunden var en direkte radio udsendelse som blev sendt fra Syd Stevns forsamlingshus i Lyderslev. Jeg husker ikke titlen. Jeg deltog, det var en stor oplevelse og sjovt at huske tilbage på.

  1. Svar

   Tak for opklaringen af hvad der var baggrunden for besøget.

  • Nina Sjøstrøm
  • 5. maj 2024
  Svar

  Husker det så tydeligt , det var stort dengang , og ja det er mig
  (Nina )

  1. Svar

   Tak for bekræftelsen. Ja, det var en begivenhed ,,,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.