Branden på Vemmetofte pinselørdag 1952

Som jeg skrev i forrige indlæg, ville jeg vende tilbage, når jeg havde fundet billeder fra branden. Det er blevet til et par ikke særlig gode billeder, hvor man kan se, at loftet er åbnet så branden har kunnet slukkes. Der er muligvis andre billeder – det vil vise sig.

Min far har skrevet, at det var 31. maj 1952, pinselørdag. Skorstensbranden havde udviklet sig på en sådan måde, at der var ild i mellemrummet mellem etagerne, og han sørgede for – ved en resolut indsats – at begrænse branden. Jeg antager at hans træning som strålemester kom ham til gavn i den situation.

Her er et ikke særligt illustrativt billede.

Forrige post

Vemmetofte skole

Næste post

Vemmetofte pinsemorgen – brandøvelse

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.