Forpagterboligen i Vemmetofte

Står man ved stengærdet hvor Vemmetofte Købmandshandel lå – som jeg gjorde g.d. – og vender sig, ses først en del af Gården og dernæst Forpagterboligen, som ses på billedet herunder. Forvalteren boede i sin tid i lejligheden længst til højre.
Forpagterboligen

Forrige post

Kastanieallé i Vemmetofte Dyrehave

Næste post

Stengærdet ved Vemmetofte Købmandshandel

Comments

    • Lene Hoeg Andersen
    • 12. juli 2020
    Svar

    Hej
    Mine bedsteforældre Maren og Jens Jørgensen Pedersen. De tjente begge på Kiddegård ved Jelling. Det er her Ellen kom fra.
    Maren og Jens fik 3 piger Margrete, Martha og til sidst en pige. Maren døde i barselsseng og den lille blev døbt Maren. Ellen og Regnar kom tit i vores hjem og fulgte familien. Min mor blev gift med også en Jens, det er mine forældre. De har også haft kontakt til Rauyo og Sattu. Jeg har flere gange besøgt Ellen på Vemmetofte også på Faxe plejehjem inden hun døde. Min mand og jeg har hvert år været i sommerhus i Faxe Ladeplads og også besøgt kirkegården i Sofielund. Jeg hedder Lene Hoeg Andersen og er lige nu hos min søster på Sødover Mark, mine forældre er væk nu. Interessant at høre din beretning .mvh lene hoeg Andersen?

    1. Svar

      Tak for din kommentar, der jo sætter en lille del af Vemmetofte-historien ind i en større sammenhæng.

    • Jette Vakkala
    • 19. februar 2016
    Svar

    I’m at:
    jettevakkala1@gmail.com

    Brian ! – Is it really you ?

      • Brian
      • 26. september 2019
      Svar

      Yes – it is. I will mail You. Just saw your reply today.

    • Jette Vakkala
    • 19. februar 2016
    Svar

    Hi Brian,
    Is it really you? Love to hear from you.
    Mail : jettevakkala1@gmail.com

    • Ane Riise-Knudsen
    • 22. juli 2015
    Svar

    Dear Jette
    We were in the same Class at Fanefjord Skole 1972-75. It is our 40th Jubilee this year and we are having a get together on Saturday the 22. August 2015. Please contact us.
    Lars Lejre, Birger Hindborg Petersen or me , Ane Riise- Knudsen (facebook or mail ane.rk.112@gmail.com)

    P.s. Your father and mother once worked at Nr. Vedby skole, where I am teaching now.

  1. Svar

    My name is Jette Vakkala. My brother, Mikael Vakkala wrote that ouf father, Reijo Vakkala, and his sister, Satu Vakkala, were eventually adopted by the Tuxen family. To my knowledge, this is incorrect; according to everyone in our family, they remained ” pleje b¢rn”.
    They did inherit, but not as adopted children.
    Sincerely yours, Jette Vakkala.
    PS. Thank you for taking an interest in our family. I would enjoy more info from the daughter of my mother’s cousin ! I was neverquite sure how she ended up in Denmark, so close to where my mother grew up. There are so many family stories about that, and it would be interesting to know it from a first-hand source.i

      • F. Frederiksen
      • 16. juni 2015
      Svar

      Hi Jette,

      Here is Flemming, remember me? you can contact me on FB “Flemming Frederiksen” would be fun hearing from you.

      Take care

      • Malene Silbo Raft
      • 25. november 2015
      Svar

      Hii Jette!

      Sorry, I have first seen your message today / You are very welcome to contact me. I remember you 🙂 / and your grandmother Anna adore you!

      Best regards from
      Malene

      • Brian
      • 11. januar 2016
      Svar

      Jette, please mail me. Yours Brian

    • Malene Silbo
    • 17. juni 2014
    Svar

    Jeg sidder netop og ser et program fra Fanefjord Kirke og kommer til at tænke på Reijo og Perjo Vakkala og søger så lidt på navnene på nettet og finder denne side.

    Jeg er af familiegrenen til Perjo Vakkala (min mor var kusine til Perjo) og husker både Perjo og Reijo fra deres unge dage 😉 Jeg er opvokset i Faxe Ladeplads og kender naturligvis Vemmetofte og omegn ganske godt – spændende side Jørgen – tak for den 😉

    De bedste hilsner fra
    Malene

    • Lis Larsen
    • 17. oktober 2013
    Svar

    Undskyld Mikael nu gjorde jeg mig også til skamme med stavefejl ligesom min bror. Dins fars navn er Riejo.
    Spørg ham om han kan huske at Per og han lod os to småpiger bese det ikke helt lille hul de havde gravet i skoven som hule, eller “det uhyggelige hus I laden med køreture i vild fart gennem ophængte sække og andre påfund !

      • Jørgen
      • 17. oktober 2013
      Svar

      Før Lis Larsens kommentar herover, har hun skrevet en hilsen til Mikael Vakkala her:
      https://vemmetofte.com/p-vemmetofte-kloster-igen/

    • Per Diepgen
    • 9. juli 2010
    Svar

    Købmandshandlen lå, som man måske ser, uden for byen og fik konkurrence af de mange ugentlige handelsfolk, lgesom bageren i den anden ende af Vemmetofte nærmest Karise konkurrence fra Fakse Ladeplads. Dertil kom en stor og velassoteret brugsforening i Ll.Torøje, der også handlede med landbrugsvarer. Mælkemanden fra Karise kom daglig, idet Vemmetofte lå sidst på ruten og han derfor ikke altid ædru.

    Bemærk, det ovennævnte beboelseshus i forbindelse med den store kostald, var selvfølgelig til fodermesteren. Køerne kunne græsse meget langt fra gården. I Tuxens tid fungerede driften efter de nyeste principper med malkemaskiner og afkølingsanlæg. (Alligevel har jeg været med til at køre mælkejunger til Karise tidlig morgen sammen med kusken Peter – og af og til korn til møllen på marken ovenfor Spjellerup.) Køkkenkarlen på klostret gik hver dag ved femtiden sin tur over voldgraven efter mælk med åget og de to spande på ryggen. Vi andre hentede en pot.

    • Per Diepgen
    • 21. juni 2010
    Svar

    Forpagterboligen til højre indeholder stuerne, mod gården spisestuen, til venstre (set fra købmandshandlen) køkkenregionerne, der i sidefløjen stod i forbindelse med folkestuen med indgang fra gården. Forvalteren boede (mig bekendt)førhen i den østlige sidefløj (men så vidt jeg husker blev der sammen med den ny kostald,uden for billedet til højre, bygget en anden forvalterbolig på marken).
    Den del af loftet, som ikke var beboet, stod (i de år hr. og fru Tuxen beboede gården) ryddelig med mange fine kister o.lign. Hr.Tuxen var en ordknap og stilig, høj og tynd herre, i modsætning til den foretagsomme fru Tuxen, der sommerdage kunne have stort selskab i haven (bl.a. ledere af pigespejderne), hvor midterdørene blev lukket op. Fru Tuxen huserede selv i det store landkøkken og hentede grøntsager og blomster i nyttehaven på den modsatte side af vejen, der stødte op til klosterforvalterens have. Parret blandede sig ikke med befolkningen, og dog husker jeg en børnefødselsdag (de var selv barnløse, men havde et par plejebørn, Rejo og
    Satu Vakulinen), hvor de i den ellers billøse tid (1946 måske)inviterede alle byens børn på en heldagsbustur til Vordingborg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.