Gå en tur i Dyrehaven og Vesterskov i Vemmetofte

For ikke så længe siden deltog jeg i en vandretur gennem Dyrehaven og Vesterskov arrangeret af Dansk Vandrelaug. Det var dejligt – og det er længe siden jeg har været på så lang en tur i de gamle skove.

Du kan gøre det samme, hvis du har lyst til at gå nogle timer. Det burde kunne lade sig gøre at komme rundt ved at følge min beskrivelse her, der i øvrigt vil være en lille smule anderledes end den DVL valgte.

Stil bilen på P-pladsen i Vemmetofte.

Gå over vejen og ind gennem lågen til Klosterhaven. Gå ret frem til en lille bro og en hæk er passeret, drej til højre og lidt efter ses en stor hvid låge, men bliv i haven og følg stien langs voldgraven også når den drejer til højre. Ved den store lindeallé er der et blik langt ud i skoven, gå her mod nord, forbi thehuset og ud i skoven. Her ligger det gamle ishus til venstre.

Gå lige ud til du ikke kan komme længere. Så er du ved Verdens ende.

Gå tilbage og drej til venstre ad den første skov-kørevej du møder, og til venstre igen. Gå ligeud og når du kommer ud af skoven følger du vejen rundt og fortsætter ad den vej der nærmest går tilbage igen.

Efter nogen tid bør du komme til Vemmetoftes kirkegård med den gule mur. Den kan besøges og du kan se den lille mur der skiller klosterets tidligere beboere fra deres tjenerskab.

Går du videre af kørevejen kommer du snart til Klosterhaven igen, men bliv på vejen mod venstre. Du bør se på hegnet til Klosterhaven, idet du lidt fremme møder et meget gammelt egeplankeværk, der efter det oplyste er fra Prins Carls tid, og der er stadig skudhuller at se – her sad man åbenbart og skød dyrene i Dyrehaven.

Du drejer til højre og snart er du ved broen til Klosteret.

Når du kommer forbi det første hus på højre hånd – Det gl. Apotek – drejer du til højre ad stien (og ser om bilen stadig står hvor den skal), og fortsætter længe mellem de to hække. I gamle dage var den inderste meget højere end den yderste, og de blev håndklippet af en medarbejder.

Hvis du når til enden af stien er du gået for langt, thi lidt før en stor åbning i hækken – efter du har passeret en hel del huse – skal du til venstre over i Vesterskov.

Her går du på en kørevej og følger den til venstre ved et T. Og herfra går det nærmest lige ud, forbi en skovfogedbolig, til du når en astfalteret vej – ved Skovriddergården. Lige før skal du til venstre – og ligeud til du ikke kan komme længere, hvorefter du holder til højre og nu skulle du gerne kunne se Klosteret igen. Ved astfaltvejen går du til venstre og er straks ved P-Pladsen.

God tur.

NB. Skriv gerne i kommentarfeltet om instruksen virker.

Forrige post

At samle kastanjer

Næste post

Prinsessens fødselsdag – den 28. august

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.