Hornskovhuset vinteren 1971

Leif har sendt et par billeder fra vinteren 1971. Huset er Hornskovhuset – det sidste hus, og nu det eneste, før skoven mod Vemmetofte Strand. Her boede Leif som barn.

De øvrige billeder ser ud til at være taget i nærheden.

Det med den bare mark og den begyndende snestorm er mod nordvest – skoven man ser mod venstre når man kører fra Vemmetofte Strand, er tydelig nok her.

Billedet med de snedækkede grene synes at vise vejen mod stranden, svinget i skoven anes.

Vinter 1971

Vinter 1971

Vinter 1971

Forrige post

Dreng i Vemmetofte i 1950`erne.

Næste post

Skovarbejdere i Vemmetofte

Comments

  • Connie Taarup
  • 28. december 2011
  Svar

  Det er fuldstændigt korrekt. Min morfar cyklede først i mange år, men i 1957 fik han lov til at benytte knallert. Det var en stor lettelse for ham.

  • Verner Larsen
  • 27. december 2011
  Svar

  Landpostbudet, som kom hos mine forældre i Vægterboligen, hed Johannes. Da jeg boede hjemme
  i halvtresserne kom han på cykel.

  • Connie Taarup
  • 25. december 2011
  Svar

  Min morfar stoppede den 31. juli 1966 og blev folkepensionist. I forbindelse med hans afsked skete der en del ændringer og omlægninger af postruterne mm – og man gik ligeså over til køre i biler. Min morfar havde kørt sin rute på knallert. Om nedlæggelsen af brevsamlingsstedet også skete i denne periode, ved jeg ikke.

  Det ville være rigtigt dejligt at se et billede af brevsamlingsstedet. Jeg har i mange år forgæves ledt efter netop sådan et billede til slægtsbogen.

  1. Svar

   Brevsamlingsstedet blev nedlagt 30. juli 1966. At det ikke skete den dag din morfar blev pensioneret skyldes at det var en søndag. Jeg har fundet det billede jeg talte om – det kommer på bloggen om kortere tid, jeg skal lige have sat et par billeder fra skolen på først.

  • Connie Taarup
  • 24. december 2011
  Svar

  Min morfar, Johannes Nikolaj Hansen, blev i 1899 født i Hornskovshuset. Han blev senere landpostbud på Vemmetofte – St. Torøje ruten.
  Hans far fæstede i 1886 Hornskovshuset af Vemmetofte Kloster og boede der til sin død i 1928.

  Venlig hilsen
  Connie Taarup

   • Jørgen Carlsen
   • 24. december 2011
   Svar

   Tak for kommentaren. Var din morfar postbud i Vemmetofte til postkontoret blev nedlagt? Jeg skal finde et billede fra den dag en dag – så kan du måske sige om det ene postbud er din morfar. Jeg må jo have kendt ham, men det er lidt flygtigt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.