Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Ishuset i Vemmetofte

I gamle dage i Vemmetofte, var der to steder man kunne købe is.

Hos bageren. Og ved Vemmetofte strand i Skovfogedstedet.

Der er imidlertid et ishus i Vemmetofte, som ikke sælger is. Det er det lille hus der ligger i skoven, når man lige netop er gået uden for lågen for enden af alleen i Klosterhaven. Før i tiden fyldtes det med is om vinteren – til brug senere på året. Således som man kunne have gjort i vinteren 2010.

Ishuset i Vemmetofte

5 comments to Ishuset i Vemmetofte

 • Leif Petersen

  Vedrørende salg af is ved Vemmetofte strand, så kan jeg huske at min storebror Jørgen Petersen var med til at sælge is der i mange år, og der var en kort overgang snak om jeg også skulle være med til at sælge is, når jeg blev ældre, men det blev ikke til noget.

 • Verner Larsen

  Alleen forsatte uden for lågen, forbi is huset, som en lige skovvej til “Verdens Ende.” Det var en høj med en bænk på toppen, hvorfra der var udsigt til St. Spjellerup. Op til højen var der to stier. Den ene var lidt stejlere end den anden. Det var meget spændende, som 10 – 11 årig at cykle rundt på stierne.

  • Jørgen

   Der var jo ikke mange bakker at udfordre sine cykelevner på i Vemmetofte. Jeg husker også at man kørte op og ned ad stierne på Verdens Ende.

 • […] af ishuset er fra et tidligere indlæg. Det er lagt nyt tag på det yderste af husene, men ikke på det […]