Kokkepige på Vemmetofte Kloster 1. november 1936

Den 1. november 1936 blev min mor – som dengang hed Inger Nielsen – ansat på Vemmetofte Kloster som kokkepige. Hun var 18 år gammel.

Det er i dag 75 år siden, og da jeg for nogle dage siden kom til at tænke på det, spurgte jeg om hun ville medvirke i en lille film til bloggen her. Det ville hun – og beretter her om, hvad der blev spist den dag hun begyndte i stillingen. Der følger andre erindringer fra den tid.

Det er min første video på YouTube. Bær venligst over med begyndervanskeligheder. Jeg tænker min mor har andre historier at berette, hvorfor det måske kan blive til flere 4-minutters historier fra gamle dage.

Her følger historien:

Forrige post

Vejarbejde i Vemmetofte

Næste post

Så sker der noget igen

Comments

 1. Pingback: Bloggen har fået nyt tema – Vemmetofte

 2. Pingback: Fra Lis Larsens album « Vemmetofte

  • Ruth Eli Hansen
  • 11. november 2011
  Svar

  Det var meget sjovt at se og høre din mor. Hun er da så frisk, at hun kan huske 75 år tilbage.Det er imponerende. Da hun startede d.1.november 1936, var jeg 15 dage gammel, så nu er jeg 75 år og håber jeg kan være lige så frisk som din mor. Hun sagde, at hun var 18 år, så hun må være 93 år nu – er det rigtigt?
  Du må hilse hende fra mig, selv om hun ikke rigtigt kan huske mig.
  Mange hilsener
  Ruth Eli Hansen

  1. Svar

   Kære Ruth,
   Tillykke med de 75 år. Det er korrekt at hun er 93 år nu. Hun har i øvrigt samme mellemnavn som dit. Jeg skal hilse hende.

 3. Svar

  Det var da en rigtig god filmdebut, jeg vil da se frem til mange flere små historier mellem dig og din mor.
  Min forældre kommer her til Mortens aften den 10. november, og der vil jeg vise dem filmen, for min mor kender jo godt din mor, håber at hun kan se det.

   • Jørgen Carlsen
   • 2. november 2011
   Svar

   Ja, der må være stof til mange små 4-minutters videoer. Håber din mor kan se denne.

 4. Svar

  Takker. Hun har utvivlsomt ord til mange små historier – så det er planen at følge op på denne.

 5. Svar

  Tillykke med filmdebuten til jer begge.
  Jeg elsker at høre de gamle fortælle den slags historier – og din mor er ret frisk, hendes alder taget i betragtning, så hun har forhåbentlig mange flere ord i sig.
  Jeg håber vi får mere at se og høre om de svundne tider.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.