Pastorens knallert

Selvfølgelig kan præster køre på knallert. I hvert fald Pastor Bøgh i Vemmetofte.

Ved et selskab faldt snakken på Velo Solex, denne aparte knallert med motoren i front, der gjorde den ikke helt let at styre. Pludselig var der en der nævnte den velkendte betegnelse for en endnu tidligere knallert-type, den såkaldte “røvskubber”.

Dette var ingen knallert i normal forstand, men en såkaldt cykel med hjælpemotor. Denne hjælpemotor sad hvor bagagebæreren ellers sidder – og med en lille benzintank ovenpå.

Et sådan herrecykel med hjælpemotor havde Pastor Bøgh, som var præst i Vemmetofte da jeg var barn. Han boede naturligvis i Præstegården, i den vestre del af de meget lange bygninger der ligger på begge sider af ridebanen og i enden nærmest voldgraven.

Pastor Bøgh kunne skyde en vældig fart på sit transportmiddel, og han brugte det flittigt til at komme omkring.

Samme pastor Bøgh har jeg i øvrigt ramt i nakken med en snebold – efter hans opfordring så at sige.

I Kokæret løber en å ud. Den kommer fra Vesterskov og føres under vejen gennem Vemmetofte. Om vinteren, når der var is på åen, kunne man opholde sig der og selvfølgelig også under broen, måske endda løbe på skøjter.

En dag stod en gruppe børn ved vejunderføringen nærmest Kokæret og jeg alene på den modsatte side. Pastor Bøgh passerede til fods og sagde til de børn han kunne se, at de ikke turde kaste en snebold efter ham. Det gjorde de ikke, men jeg kastede en – den sad lige i nakken på den rare præst.

Jeg husker ikke min reaktion på at jeg ramte, men lidt forskrækket burde man vel være blevet.

Forrige post

Prinsessemiddagen på Vemmetofte i 1949 og ikke i 1932

Næste post

Isvinteren 1941

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.