Povl Schultzes akvareller fra Vemmetofte

For nogle dage siden fik jeg en opringning fra Turistchef Susanne Kürstein Jensen, Faxe Turistbureau. Om jeg ville være guide for en gruppe pensionister fra Gladsaxe, der var deltagere i et kursus “Gå med ud at gå”, som den 10. juni havde en tur gennem klosterhaven og Vemmetofte kirkegård på programmet.

Det ville jeg gerne – og det fint. Små 3 timer blev det til. Sikke mange spørgsmål, det ikke var helt let at svare på. Nu må jeg vel ellers snart have lært at ordbogen forklarer, at en konventualinde er “medlem af et frøken-, jomfrukloster; stiftsdame; klosterdame, -frøken”, jvf. Ordbog over det danske Sprog. En konventualinde er en klosterdame.

Det var fornøjelige timer i selskab med de gode pensionister.

En af deltagerne var Povl Schultze. Han satte sig et par gange på sin i rygsækken indbyggede klapstol og tegnede og farvelagde billeder. Lynhurtigt frembragtes de herligste billeder. Han spurgte om jeg ville bruge dagens produktion på denne blog, hvilket jeg naturligvis med glæde ville.

Her følger først et kig til klosteret fra klosterhaven.

Vemmetofte Kloster, akvarel af Povl Schultze

Herunder ses husjomfruens hus, broen over Kildeåen og lidt af Prins Carls plankeværk.

Husjomfruens hus i Vemmetofte, akvarel af Povl Schultze

Povl Schultze har ingen hjemmeside, men googles hans navn vil man finde en hel del eksempler på hans billeder. I øvrigt bliver han 90 i 2014.

Forresten var voldgraven nærmest blevet til en græsplane:

Vemmetofte

Hvorfor mon katten skyder ryg?

Forrige post

Lis Larsens erindringer fra Vemmetofte

Næste post

Klosterskytte Johan Rasmussen, Vemmetofte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.