Stengærdet ved Vemmetofte Købmandshandel

Jeg havde et ærinde i Vemmetofte tidligere på dagen, og forinden var tanken faldet på Vemmetofte Købmandshandel, som er nedlagt – og forsvundet fra jordens overflade – for mange år siden.

Men stengærdet er der endnu. Det må vel være det samme? Erindringen er at det var lidt højere end det nuværende, men der er vel blot tale om en erindringsforskydning.

Stengærdet var meget anvendeligt til cykelparkering. Havde man ikke støtteben på cyklen, kunne den let stilles ved gærdet.

Stengærdet ved Vemmetofte Købmandshandel

Vejen til venstre er mod Fakse Ladeplads, og den mod højre fører til Vivede og Fakse. Lige på dette hjørne lå købmanden. På pladsen, der stadig ses, lå en benzinstander.

Forrige post

Forpagterboligen i Vemmetofte

Næste post

Den første skoledag

Comments

  • Heidi Stage
  • 13. december 2013
  Svar

  Jeg kan huske som ung teenager i starten af 80’erne,at komme til hest,og så tøjrede vi hesten til træerne ved stengærdet,mens vi var inde at handle.Ser ud til at være det samme stengærde og højde.Er der nogle fotos fra dengang Købmanden var der? Og var det ikke ca. 1983,den blev revet ned?

   • Jørgen
   • 13. december 2013
   Svar

   Det er givet vis det samme stengærde jeg også stillede min cykel ved, når jeg handlede hos købmanden. Jeg har ingen viden om, hvorvidt bygningen blev revet ned ca. 1983. Jeg skal imidlertid se efter om jeg har en avisnotits i gemmerne. I givet fald skriver jeg et indlæg herom.

    • Jørgen
    • 13. december 2013
    Svar

    Jeg kan ikke umiddelbart huske, at jeg har et billede af Vemmetofte Købmandshandel, men jeg har fundet et avisudklip, som min mor har gemt. Det er fra 1987 og vel fra Dagbladet. Her overvejes det at rive bygningen ned. Det er jo sket. Se:

    https://vemmetofte.com/vemmetofte-kbmandshandel/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.