Store Kaj

En eftermiddag i november 2015 var jeg inviteret til kaffe hos Store Kaj og hans kone. Hans søster Inge var også inviteret. Hun var ansat på Vemmetofte Kloster i 1950erne. Historien om Priorindens stuepige følger, men først lidt om anledningen til kaffen.

Klassebillede Vemmetofte skole

Sidste efterår ringede Kaj Larsen til mig en dag. Han havde læst bloggen om Vemmetofte. Jeg kunne ikke umiddelbart huske, at Kaj hed Larsen til efternavn, men da han sagde, at han gik under navnet Store Kaj i sin tid, var jeg ikke i tvivl. Når nogen i barndommens skole hedder Store Kaj og Lille Kaj, er man ikke i tvivl om, hvem de er. De hed selvfølgelig sådan fordi der var to, der hed Kaj i skolen på samme tid.

Kaj fortalte, at hans storesøster Inge havde tjent på klosteret, og han syntes det kunne være en ide at mødes og snakke om gamle dage og måske scanne nogle af hendes billeder til brug på bloggen her.

Dette førte til en fornøjelig eftermiddag hos Kaj og hans kone – og Inge.

Jeg går nu i gang med at renskrive mine noter fra dagen, så der kan komme et indlæg om Priorindens stuepige ud af det.

Forinden skal jeg dog lige bemærke, at vi talte om skolebilledet herover. Kaj viste mig det. Jeg troede det var på bloggen, men det er det nu ikke. Jeg har også selv billedet. Hvornår mon det er fra? Skal vi sige 1953. Kan det mon præciseres?

Store Kaj sidder på forreste række. Jeg sidder ved siden af. To rækker bag mig sidder Lille Kaj.

Det var sådan, at pigerne sad på pultene ved vinduet og drengene nærmest skabene med de udstoppede dyr.

Efter nærmere overvejelse ser det ud til at alle elever går i store klasse. Det må betyde, der er et billede af eleverne i lille klasse. Har nogen det? Det må i øvrigt også betyde, at billedet er taget efter april 1953, idet jeg må være begyndt i store klasse på det tidspunkt.

Tags:
Forrige post

Skal vi mødes i Vemmetofte den 10. maj 2016?

Næste post

Hvorfor hedder Det Gl. Apotek i Vemmetofte sådan?

Comments

  1. Pingback: Priorindens stuepige – indtryk fra arbejde på Vemmetofte Kloster i 1950erne « Vemmetofte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.