Vemmetofte 275 år

I dag har Vemmetofte fødselsdag. Det vil sige det er 275 år siden Vemmetofte Klosters fundats blev underskrevet.

Tillykke med dagen.

Jeg tænker lidt tilbage. For 25 år siden, i 1985 da 250 året fejredes, har jeg sikkert haft travt med mit liv og virke og har ikke skænket Vemmetofte mange tanker, men jeg har netop talt med min mor om, hvad hun husker. Hun fortæller om mange guldstole i spisestuen, og “alle” var inviteret til middag om aftenen. Det var en stor fest – hele terrassen var fyldt med et eller flere store telte, og der blev brændt et meget flot fyrværkeri af. Hun mener Dronning Ingrid var til frokost.

Da 225 året fejredes boede jeg i Vemmetofte, men jeg har ej heller nogen som helst erindring om, hvad der skete i den festlige anledning i 1960. Det har sikkert at gøre med jeg havde travlt med eksamenslæsningen, idet mine 4 år i Karise kost- og realskole hastigt nærmede sig sin afslutning senere på måneden.

Sådan er det stort set gået hen over hovedet på mig, at der hvert 25. år lægges endnu 25 år til 1735.

Har du erindringer i forbindelse med tidligere – og også gerne nuværende – runde dage, er en kommentar meget velkommen.

Forrige post

Et træ på kirkegården

Næste post

Bogen om Vemmetofte

Comments

  • Jonna Findinge Engedahl
  • 8. august 2010
  Svar

  Det er med stor fornøjelse, jeg sidder og læser om Vemmetofte, jeg var der faktisk i går, for at gense stedet, jeg boede for mange år siden,fra 1950-ca 1954 nemlig gartnerboligen, hvor min mor helga Findinge var husbestyrerinde for gartner Carl Rasmussen. Hun blev efterfølgende gift med Børge Rasmussen som var undergartner. Hvor har jeg mange gange været med på klosteret,når der skulle pyntes bord og leveres blomsterbuketter til damerne. Jeg husker også omend svagt både tjener Hansen og tjener Carlsen, Jeg har en del gamle billeder fra både klosteret indendørs og også en del af omgivelserne, faktisk også af din far og en del af det øvrige personale. Hvis det har interresse er du velkommen til at kontakte mig.
  Med venlig hilsen
  Jonna Engedahl

   • Jørgen Carlsen
   • 8. august 2010
   Svar

   Tak for kommentaren. Jeg har ingen erindring om dig, men burde vel have det. Jeg skal høre min mor om hun kan huske dig. Jeg sender dig en mail, idet jeg er meget interesseret i gamle billeder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.