Vemmetofte brevsamlingssted

For et par indlæg siden skrev Connie Taarup nogle kommentarer om Hornskovhuset, idet det var hendes morfars barndomshjem. Han blev siden landpostbud med rute fra Vemmetofte til St. Torøje.

Det fremgår også at han hedder Johannes Hansen og at han gik på pension 31. juli 1966.

Jeg går derfor ud fra at Johannes er med på fotografiet, og jeg antager, at han står til venstre. Derefter følger Britta, der passede brevsamlingsstedet, min far og – antager jeg – Frede. Hvad hunden hedder har jeg ingen anelse om.

Vemmetofte brevsamlingssted2

Hvorfor er disse 4 fotograferet sammen? Det tror jeg de er fordi brevsamlingsstedet blev nedlagt (længe før der ikke var flere breve at samle) den 30. juli 1966, jvf. min fars brev til sig selv. Der var ingen anden grund til at sende sådan et brev end at det var slut – det er i øvrigt ikke det eneste han sendte denne dag.

Vemmetofte brevsamlingssted

Hvorfor er min far med på billedet? Det er han fordi han havde den særlige postrute, at hente posten til Klosteret om morgenen, når den var klar. Han benyttede en meget slidt, flad posttaske, og havde i øvrigt også posten med til os. Særligt husker jeg forventningen, der var knyttet til omdelingen i december, hvor ikke så få julekort blev modtaget.

Jeg har i øvrigt den erindring om posthuset, at det var dér jeg købte mit første frimærke af fru. Hansen, Brittas mor – det var velgørenhedsfrimærket med hospitalsskibet Jutlandia.

Jeg har ikke fundet et billede af brevsamlingsstedet, men det lå hvor der nu er parkeringsplads, idet det brændte nogle år senere en nytårsnat.

Kan nogen bidrage med et billede er det velkomment, ligesom kommentarer er det.

Forrige post

Vemmetofte skole 1949

Næste post

Skolebilleder fra Vemmetofte

Comments

 1. Pingback: Vemmetofte filateli – Vemmetofte

 2. Pingback: Hvorfor ligger parkeringspladsen i Vemmetofte hvor den ligger? « Vemmetofte

  • Connie Taarup
  • 8. januar 2012
  Svar

  Det er min morfar Johannes Hansen som står til venstre. Hvor er det dog et dejligt billede, og det er netop sådan jeg husker ham fra min barndom.

  1. Svar

   Godt at høre. Nu bliver det spændende om der dukker et billede af brevsamlingsstedet op på et tidspunkt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.