Vemmetofte Købmandshandel

Heidi Stage har skrevet en kommentar til mit indlæg om Stengærdet ved Vemmetofte Købmandshandel. Hun efterlyser et billede. Jeg er ikke så sikker på, der gemme sig et i samlingen af billeder, men i en mappe med udklip samlet af min far fra tiden før 1975 har jeg fundet et af “Købmanden” som min mor har gemt og lagt i samme mappe. Det er fra 1987 – og bygningen var altså ikke revet ned endnu på dette tidspunkt, men det må vel være sket relativt hurtigt derefter, antager jeg. Er der nogen der ved det?

Vemmetofte købmandshandel

Det er meget sjovt at se billedet, der givet vis er fra Dagbladet. Af uforklarlige grunden synes man at “Købmanden” var en Brugs. Måske var det tilfældet, men jeg tror det nu ikke.

Det er ren nostalgi at se billedet. Utallige er de gange jeg er gået op ad trappen for at købe 1/4 pund kaffe (125 gram). Den gode, gamle kaffemølle stod i vinduet, der her er skjult af Faxe Fad. Derunder ses lemmen gennem hvilken opfyldning af øl og sodavand – i trækasser – fandt sted. Det var hårdt at være bydreng og være med til at håndtere disse kasser, der siden skulle op i butikken – og måske videre ud til kunder der skulle have en kasse med 50 Tuborg.

Hvem mon manden med trillebøren til venstre for bygningen er?

Jeg må heller spørge Dagbladet, hvordan indstillingen til Copyright på dette billede – og andre udklip – er?

Tags:
Forrige post

Badehusene ved Vemmetofte Strand

Næste post

Lis Larsens erindringer fra Vemmetofte

Comments

  • Jørgen Carlsen
  • 15. januar 2021
  Svar

  Tak for beretningen om den driftige købmand og gode oplevelser i Vemmetofte og omegn.

  • Gitte K.
  • 14. januar 2021
  Svar

  Jeg har også haft min gang hos købmanden i Vemmetofte. Linda var ligeledes forpagter af Ishuset på Lægårdens Camping i St. Spjellerup. Som i Vemmetofte var hun her den drivende faktor, når campinggæsterne skulle ha’ morgenbrød i weekenden, is og fornødenheder af forskellig slags, eller man bare skulle ha’ en bakke pomfritter eller en pølse, når man som ung på campingpladsen “hang ud” med omegnens unge på deres cykler og knallerter, biler og motorcykler. Det var sjove tider ! Vi taler her start og midt 70’erne. Jeg har selv hjulpet Linda med at lange is og slik over disken 😉
  De havde også to børn, jeg mener drengen hed Allan og pigen hed Tina, men jeg er ikke helt sikker.

  • Jørgen From
  • 10. maj 2017
  Svar

  Købmanden og hans kone hed Bent og Linda ..da jeg boede i Vemmetofte i 1970erne. Nogle skønne mennesker.

  1. Svar

   Tak for oplysningen om navnene. Ved du hvornår købmandshandelen blev nedlagt?

  • Heidi Stage
  • 14. december 2013
  Svar

  Simpelthen fantastisk at se et foto af købmanden,kan sagtens huske den! Og sikken jeg husker forkert mht til år for nedrivning.Jeg må en tur på arkivet på biblioteket og kigge gamle aviser.Kunne have været sjovt,om man havde gemt udklip og taget fotos dengang,men det tænkte man jo ikke over,at tingene forandres og ændrer udseende.Man bliver lidt nostalgisk med alderen,og søger at se tingene,som de var engang.Husker også den meget smukke dobbeltalle’ af træer fra klostret ned til Vemmetofte Camping.Det er dog ikke så mange år siden,men hvor har det forandret landskabets udseende,som man ellers altid har kendt det.I den ene side af alleen var der træer forskudt af hinanden med den hyggeligste gå-/ridesti….ak ja.Og dejlig webside,har lige fundet den….

   • Jørgen
   • 17. februar 2014
   Svar

   Det er godt med lidt nostalgi …
   Trods et par mails til Dagbladet har jeg ikke hørt fra nogen endnu – må heller ringe om spørgsmålet om copyright.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.