Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Vemmetofte omkring 1923-24.

Ivan Ørum Nielsen har sendt mig følgende brev og billede.

Er der læsere, der kan bidrage med information om hvem personerne er – jeg kender kun tjener Hansen (stående til venstre). Ivan er interesseret i kommentarer til hele historien.

 

“Til Jørgen Carlsen

Mit navn er Ivan Ørum Nielsen, født i Lund i 1944, er udlært i Brugsen i Smerup i 1958/1962 og meget lokalkendt, i dag bosiddende i Køge. Allerede i mine første skoleår blev jeg bekendt med Vemmetofte, da skoleudflugten de tre første år i Lund Skole var en tur til Vemmetofte strand for at se Musestenen. Vi blev kørt dertil med Hestevogn fra Højstrup. I vognen var lagt nogle halmknipper, som vi lå på. Jeg husker også meget tydeligt, når vi hjemme kunne se de fine sorte hestevogne med kusk kørte på vejen mellem Lille Torøje og Lund. Min far sagde, at nu skulle de fine damer nok til kaffe på Højstrup eller til stationen i Rødvig.

Min farmor Cathrine Kirstine Erikka Marie Jensen, født den 25. oktober 1872 i Lille Torøje, var ved FT. 1890 ansat på Bagerstedet på Vemmetoftevej 20.

Min farfar, Niels Nielsen, er født 1. juni 1871 i Store Linde.

Farfar arbejdede også på Vemmetofte, jeg ved ikke med hvad, men det kunne måske være i skoven, da jeg kan huske, at jeg engang har stødt på noget i forbindelse med Bregentved.

Efter deres giftermål i 1893 i Smerup Kirke flyttede de ind i Hassemosehuset matr. nr. 14-38, som var et skelhus, der lå mellem Lille Torøje og Store Torøje (nær ved Hyllehøj) og som var ejet af Vemmetofte Kloster, det er for mange år siden nedrevet. De boede der til 1903, hvor de flyttede til Lund, hvor de fik landbrug.

Så til min mor Ingeborg Sofie Pedersen, som er født 30 oktober 1903 på Lægdsgården i Fakse.

I FT 1925 står der at hun var i Vemmetofte sogn 5. november 1924. I den periode var hun på klostret (se billedet), og en periode på Vemmetofte Central. Min mor har fortalt, at hun på Klostret havde én dame, som hun specielt opvartede. Min moster Ellen var der på et senere tidspunkt.

Billedet er nok fra 1923/1924, det er min mor siddende nr. 4 fra højre.

Vemmetofte 1923-24

Jeg ville blive meget glad, hvis nogen kunne have kommentarer til mit indlæg.

 

Med venlig hilsen

Ivan Ørum Nielsen

 

NB: skulle du have spørgsmål, kan jeg kontaktes på 56660278 eller e-mail: ivanoerum@webspeed.dk

Ovenævnte må gerne oplyses, hvis nogen ønsker at kontakte mig.”

 

Det bemærkes i øvrigt at pigerne var i sorte kjoler. Der går vist ikke mange år fra dette tidspunkt før de er i hvide kjoler på tilsvarende billeder.

2 comments to Vemmetofte omkring 1923-24.

 • Kære Ivan. Jeg leder efter et lille bindingsværk hus. Det ligger på Vemmetoftevej. Hvorfor jeg gør det, er fordi, min mand og jeg kørte den vej for nogle år siden, og der! lige de’r lå mit drømmehus. Jeg har det i en bog af H.C. Andersen. I bogen er det SÅ fint og skønt. Da vi kørte forbi det, sagde jeg til min mand. STOP! Erik. Der er det jo. HUSET!…Det hus, som er i bogen, jeg har. Jeg kan ikke få det, for det er ikke til salg. Men jeg har malet det. Og det hænger i min stue, for jeg elsker det.

  • Jørgen

   Kære Anne,
   Tak for din lille historie. Jeg har fundet dit maleri på Facebook – det er meget fint.
   Jørgen.