Vemmetofte skole–formentlig foråret 1956

Nina Sjøstrøm har sendt et skolebillede, som hun havde fået tilsendt af Mette, Mette Pilegaard Larsen må jeg antage. Billedet er med kantor Lund-Sørensen, der afløste kantor Bitsch. Hvornår det skete, er jeg ikke helt klar over.

Men eftersom jeg er med på billedet og ser ud som jeg har ca. den alder, hvor jeg sluttede i Vemmetofte skole og skiftede til Karise Kost- og Realskole, kunne 1956 være et godt bud på hvornår billedet er taget. Der er ikke blade på vinen, hvorfor det må være om foråret.

Måske kan læserne præcisere hvornår billedet er fra – og i øvrigt være behjælpelige med at supplere min lidet gode hukommelse med hensyn til navnene på eleverne (og korrigere fejl).

Efter at have skrevet ovenstående, kom jeg til at tænke på, at kirkebogen kunne være et nyttigt redskab her. Det er tilfældet. Kantor Bitsch har senest skrevet heri i begyndelsen af oktober 1955 og efterfølgeren har skrevet inden udgangen af samme måned. Billedet er derfor næppe tidligere end fra dette tidspunkt – medmindre der har været tale om en overlapningsperiode mellem de to kantorer.

Vemmetofte skole m. Lund-Sørensen

Nederste række fra venstre:

1. Erik Nielsen, 2. Mogens Carlsen, 3.     , 4. Sam Spanggaard, 5. Frits Sjøstrøm Petersen, 6.   , 7. Mette Pilegaard Larsen

Midterste række fra venstre:

8. Karl Flemming Sir Hansen, 9. Niels Ipsen, 10.    , 11. Vagn Hansen, 12. Merete Andersen, 13.    , 14. Lund-Sørensen

Øverste række fra venstre:

15. Jørgen Carlsen, 16. Erik Westrup Olsen, 17.    , 18. Anni Nielsen, 19. Elsebeth Højmark Nielsen  , 20.    , 21.

Tags:
Forrige post

Min fars indtægter og udgifter januar 1951

Næste post

Priorindens stuepige – indtryk fra arbejde på Vemmetofte Kloster i 1950erne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.