Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Vemmetofte skole

Den 1. april 1950 begyndte jeg i skolen i Vemmetofte skole. Der var to klasser. Lille klasse og store klasse.

I lille klasse var lærerinden fru Bitsch, i store klasse var læreren Kantor Bitsch.

I 1956 skiftedes skole til Karise Kost- og Realskole.

Dette billede er ikke fra min tid i Vemmetofte, men jeg mener at have taget det. Selvfølgelig er der ikke nogen datoangivelse på det, men mon ikke det er fra slutningen af 1950erne.

Vemmetofte skole

På billedet ses den daværende lærerinde fru Lund-Sørensen, og jeg genkender en del af eleverne, men ikke alle.

Det vil være fint om der i kommentarfeltet kunne komme oplysninger om, hvem eleverne er.

Ved nogen hvornår billedet er fra?

Jeg går i øvrigt ud fra at ingen har noget imod at se sig selv eller andre afbildet her.

5 comments to Vemmetofte skole

 • Verner Larsen

  Hej Jørgen.
  Den store pige i midten ligner Merete, som boede nede ved skoven ad skovvejen ved Klosterforvalteren.
  Verner

  • Jørgen Carlsen

   Det har du vist ret i – det ville være sjovt om flere ville reagere her.

 • Leif Petersen

  Jeg er opvokset i Vemmetofte og fandt denne side. Faldt over dette billede, og det slog mig, at den ene dreng godt kunne være mig selv, nemlig den fjerde dreng fra venstre i forreste række. Især fordi det jakkesæt matchede det, jeg fik til min storebrors konfirmation, og jeg kunne huske lærerindens navn og tidsperioden passer også godt.

  Jeg var 7 år, da min storebror blev konfirmeret, så billedet er formodentlig taget samme år eller året efter, og i så fald er billedet fra 1956 eller 1957.

  Jeg har så lige været til min mors 90 års fødselsdag i dag, og viste hende billedet, og hun var enig med min egen udlægning, at det var mig, der er på det billede.

  Og hvem er jeg så? Mit navn er Leif Petersen, søn af skovarbejder Knud Verner Petersen og Rigmor Petersen, som boede i Hornskovshuset, det hus, der ligger lige før man når skovkanten ned mod Vemmetofte Strand.

  Jeg kan også tydelig huske lærerinden Lund-Sørensen. Der var kun to klasser på skolen, en fællesklasse for de første 5 år og en fællesklasse for de sidste 2 år, så vidt jeg husker, og der var kun grundskole der, for videre skolegang skulle man til Karise eller Fakse Ladeplads. Hun havde klassen for de små elever og hendes mand havde de store elever.

  På et tidspunkt nogle år senere døde hendes mand så, og skolen blev nedlagt, og eleverne overført til Hylleholt skole i Fakse Ladeplads, og vi blev så kørt i ”skolebus” derned, det var en taxavognmand, der stod for den daglige transport mellem Vemmetofte og Fakse Ladeplads. Fru Lund Sørensen blev så lærerinde på Hylleholt Skole, og jeg besøgte hende en del gange privat i det hus, som hun boede i dernede, da jeg blev noget ældre, mener hun var pensioneret på det tidspunkt, jeg besøgte hende.

 • Leif Petersen

  Da jeg var nede hos min mor fandt jeg også nogle billeder fra gamle dage i Vemmetofte og hun havde også en scrapbog med udklip fra aviser i 50-erne og fremefter, som jeg tog fotos af.

  Noget af det kunne måske være interesseret her på hjemmesiden, men da Jørgen Carlsen desværre ikke har opgivet nogen som helst form for kontaktinformationer, så man kan kontakte ham og man ikke kan oprette sig som nogen form for bruger her og selv lægge noget ind, ved jeg ikke hvordan tingene kan gives videre for vurdering, om det er relevant.

 • Irene mechula

  Hej

  Min bror kender flere af dem på billedet.

  Der er Niels Ibsen, Fritz Pedersen, Sam spangaard, Anne ?, ninna sjøstrøm, Merete, Leif fra stranden, Erik Nielsen ( bror til Anne) og min brødre Kazimier og Stefan Mechula.

  På det tidspunkt var der også en lærerinde der hed frk. Leth.