Verdens Ende i Vemmetofte og Højen ved Vemmetofte Strand

Landskabet omkring Vemmetofte er ikke præget af de store højder.

Der er dog to man ikke kan se bort fra. Verdens Ende og Højen.

Verdens Ende finder man nord for Klosteret. Er man på besøg i klosterhaven ses en allé af mægtige lindetræer i haven. Forlængelsen af den fører gennem en låge ud i skoven. Her er der ligeledes en lindeallé. Der er ret gammel og sine steder noget medtaget. Stien imellem træerne fører i en lige linje til Verdens Ende, som er en lille knold med udsigt mod Spjellerup.

Det forlyder at lindealléen er den meget gamle indkørsel til Vemmetofte. Og at navnet Verdens Ende knytter sig til, at Klosterets beboere ikke måtte gå længere end hertil. Er der nogen der kender historien om dette, er kommentarer velkomne.

Højen syd for Skovfogedstedet ved Vemmetofte Strand, er kendetegnet ved en meget svag stigning fra landsiden og en noget mere “krævende” fra søsiden.

Der står et par træer på Højen, og der er eller har været en bænk så man kan/kunne sidde og nyde udsigten til Møn.

Billedet er taget 6. april 2008.

Forrige post

Vemmetofte set fra luften

Næste post

Vejen gennem Vemmetofte

Comments

 1. Svar

  …sådan gjorde jeg også når det nu skulle være …

  • Martin Dilling
  • 25. november 2008
  Svar

  Jeg kan huske en sommerdag da jeg var lille, hvor jeg var på stranden med min bedste veninde, der var rigtig mange på standen, men så begyndte det MEGET pludseligt at hagle (dansk sommer xD) og så søgte alle der var på stranden op i læ under det store træ, undtagen mig og min veninde 😉 så vi plaskede rundt ude i vandet, mens alle andre stod i læ og gloede mærkeligt på os 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.