Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Badehusene ved Vemmetofte Strand igen

Endnu er par billeder er dukket op, som er illustrative for hvorledes badehusene blev sat op. Dette skal ses i forlængelse af forrige indlæg.

Begge billeder er taget ved badehuset længst fra molen. Der var behørigt skiltet med “Adgang forbudt”, så man kunne have det for sig selv.

Badehuset Vemmetofte Strand 1954

På billedet ses tydeligt hvorledes huset var pælebåret. Der var gelænder for, så man ikke faldt i vandet, og stof eller noget på trappen, så man ikke fik splinter i fødderne eller gled, når den blev glat.

Billedet er er sommeren 1954. Jeg er øverst, i midten sidder Frits, maskinistens søn, og nederst ses min bror Mogens. Det er snart 60 år siden.

Badehus Vemmetofte Strand 2

Dette billede er taget en dag med fralandsvind. Kan det passe der er lavet en lille tilbygning til dette badehus, så der er en læplads. Det ser i alle tilfælde ud til der er to bænke. Sådan er det ikke på det øverste. Konstruktion gangbroen hviler på ind mod molen anes i baggrunden.

Øverst ses min fætter Frank, så min kusine Inge-Lise, min bror og nederst overtegnede, nu med lidt flere armmuskler.

4 comments to Badehusene ved Vemmetofte Strand igen

 • Verner Larsen

  Hyggeligt at gense nogle ansigter fra dengang. (For 60 år siden.)
  Der var badning forbudt i vandet lige på den anden side af molen, pga. Hestehuller.

 • Nina Sjøstrøm

  Nej hvor hyggeligt. Kan godt huske Frank var på ferie – og tre skønne drenge . En dejlig tid 😉

  • Jørgen

   Det var en dejlig tid og det er sjovt du genkender Frank. Sådanne gensyn med skønne drenge m.v. kan, som du skriver, være vældig hyggelige.