Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Kantorboligen

For nogle uger siden fik jeg en forespørgsel fra Dorte, som for ikke så længe siden er flyttet ind i Kantorboligen. Hun ville gerne vide om jeg havde nogle informationer om huset.

Der var ikke meget at bidrage med, men jeg fortalte om et billede, der viser hvorledes hus og omgivelser så ud i slutningen af 1950’erne.

Jeg har taget billedet med det AGFA-kamera jeg fik til min konfirmation i september 1957. Det tog billeder i formatet 6×6 cm. Negativet blev kontaktkopieret og billedet var følgelig ret småt.

Nu er det scannet – og ses herunder i en størrelse der viser støvkorn og snefnug.

Kantorboligen

Huset ligner muligvis sig selv nu snart 60 år senere. På begge sider af indkørslen står en stor sten. Til højre ses en række hasseltræer. Langs hegnet til venstre ses en lang række roser.

Det meget store grantræ er helt sikkert ikke at se mere. På et tidspunkt knækkede det i en storm midtvejs oppe. Måske blev luftledningerne, der ses på billedet, revet over og strømmen forsvandt.

Siden blev det halve træ fældet.

Det var i øvrigt lige på det sted på vejen Jørgen Bitsch, søn af Kantor Bitsch og fru Margrethe, blev modtaget i 1950, da han kom tilbage til Vemmetofte efter at have været en tur gennem Sahara til Sydafrika og tilbage igen på en Nimbus med sidevogn.  Jeg husker svagt spændingen da motorcyklen dukkede op ved fuldmægtigboligen.

PS. Forrige indlæg omhandler årets træf i Vemmetofte 9. maj 13.30, hvis du har overset det og i øvrigt er interesseret.

2 comments to Kantorboligen

 • Anne Behr

  Jeg har netop grebet Jørgen Bitsch’s “Over alle grænser” i min reol og googlede Vemmetofte, hvor han voksede op. Hans far var kantor. Jeg formoder, I ved dette i forvejen, men ellers kan jeg anbefale bogen, som er festlig og hvori han beskriver beskriver det adelige liv.
  Har også lige læst, at der afholdes nostalgimøde den 9.5. – god fornøjelse.
  I ved sikkert meget mere om Bitsch’s tid, men nu læser jeg videre, og I er velkomne til at ringe på 2227 4401, hvis I har spørgsmål. Måske kan jeg jo besvare dem.
  Jeg er da også villig til at låne bogen ud for en kort tid. Jeg bor selv i Ulbølle/Svendborg kommune.
  Med venlig hilsen Anne Behr

  • Jørgen Carlsen

   Tak for din hilsen. Jeg kender ikke bogen du omtaler, men vil låne den på biblioteket en dag. Jørgens far, kantor Bitsch, var min lærer i store klasse, hans mor tilsvarende i lille klasse. Vi var genboer, Det gamle Apotek lå over for Kantorboligen.
   God fornøjelse med læsningen – og tak for dit tilbud.