Hold dig orienteret om nyt

Annonce

Med DVL fra Fakse Ladeplads til Vemmetofte Strand og tilbage

Det er ikke så længe siden mine kone og jeg meldte os ind i Dansk Vandrelaug.

Da vi opdagede, at der den 6. april 2008 var en tur fra stationen i Fakse Ladeplads, gennem Strandskoven til Vemmetofte Strand og tilbage igen, tænkte vi, at dette måtte blive vores første vandretur som medlemmer af DVL.

En væsentlig grund til dette er naturligvis min tilknytning til Vemmetofte, og fordi jeg tænkte det kunne være spændende at gå den tur jeg så ofte som barn cyklede fra Vemmetofte til Sibirien ved Fakse Ladseplads – eller omvendt.

Det foregik et langt stykke af vejen ad en ganske smal sti hel ude ved skrænten. Undertiden havde havet taget lidt af stien, og man måtte af cyklen i en fart – hvis der da ikke allerede var lavet en ny sti lidt længere inde.

Den 6. april var ikke en dag vejrudsigten var særlig god ved, men alligevel skulle det vise sig at blive en meget fin tur i nogenlunde stille vejr og med ikke så lidt sol.

Kl. 10.45 mødtes 9 medlemmer af DVL ved stationen – og det varede ikke længe før flokken drejede mod stranden. Efter lidt gang i sand kom vi til det lille stykke strand mellem det sidste hus i Fakse Ladeplads og vejens sving gennem skoven mod Vemmetofte og en P-plads.

Dette sted kaldes Sibirien – hvorfor ved jeg ikke. En kommentar modtages gerne.

Her holdt vi en lille kaffe-vand pause, hvorefter turen fortsattes – dels på køreskovvej, dels på den smalle sti.

Som det ses af billederne er stien stadig tæt ved vandet, og et par billeder viser netop det fænomen at stien er forsvundet.

Det skulle ikke undre mig om jeg har kunnet køre på den sti, der nu ikke længere er farbar, i 1950erne. Fascinerende var det at gense den.

Efter en frokostpause med udsigt til molen ved Vemmetofte strand fortsattes lidt længere inden det var nødvendigt at vende om.

Østbanen kører hver anden time i weekenden – af hensyn til passagererne! Vendingen skete lige efter broen over Kildeåen.

At jeg skulle blive 64 år før jeg bed mærke i at barndommens å hed sådan er lidt mærkværdigt – på den anden side var den der jo bare.

Der var modvind tilbage – men det var ikke vanskeligt at holde varmen.

Velankommet til Fakse Ladeplads viste skridttælleren, at der var gået mellem 17000 og 18000 skidt. Hvilket havde været en sand fornøjelse. Så det gør vi gerne igen.

Man går i øvrigt på Sydsjællandsleden, der er en del af Sjællandsleden – den østdanske pendant til Skåneleden.

Det var fint at mødes med andre og slå en sludder af med dem om det der nu faldt sig for at tale om undervejs.

Og lad det været sagt uden omsvøb – det er en god ide at være medlem af DVL og deltage i et arrangement som dette. Straks hjemkommet er næste tur spottet.

Posted by Picasa

7 comments to Med DVL fra Fakse Ladeplads til Vemmetofte Strand og tilbage