Afdansningsbal i Vemmetofte 1954 og 1957

Der blev givet danseundervisning i Vemmetofte skoles gymnastiksal i en årrække, i alle tilfælde i 1954 og 1957.

Måske var det sådan, at man kunne gå til dans i Fakse Ladeplads tidligere. Jeg har en erindring om, at jeg gik til dans i en kort periode, og at jeg stoppede i utide fordi jeg åbenbart havde så vanskeligt ved at finde ud af hvornår jeg skulle bruge henholdsvis højre og venstre ben. Det foranledigede danselærerinden til at sparke mig over benet (sådan huskes det i alle tilfælde). Det var næppe den bedste pædagogiske metode, der blev anvendt, idet jeg traf den passende beslutning at ophøre med udsætte mig for sådanne plager.

Heldigvis ser det ud til at en lang række unge dansere har haft fornøjelse af at deltage i undervisningen.

Mette Pilegård, der deltog i nostalgitræffet sidste år, havde medbragt et gammelt fotoalbum med billeder af to afdansningsballer. Efterfølgende har hun scannet dem og sendt dem til mig. De ses herunder. Uskarpe billeder er medtaget for situationsillustrationens skyld.

Afdansningsbal i Vemmetofte skole 1954

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle af deltagerne genkendes: Nina, Carsten, Merethe, Mette. Hvem kender flere?

Afdansningsbal på Vemmetofte Kloster 1957

Også her genkender jeg nogle af de glade deltagere i afdansingsballet: Anni, Frits, Mette, Niels, Jørgen P., Bodil, Karl Flemming, Nina, Carsten – og min mor m.fl.

Kommentarer er velkomne.

Tak til Mette for dette bidrag.

 

Tags:
Forrige post

Nostalgitræf tirsdag den 14. maj 2019 kl. 13.30

Næste post

Hornskovshuset

Comments

  • Mette Pilegård
  • 4. april 2019
  Svar

  På det nederste foto som er taget på klosteret, yderst til højre står Mogens fra Vivede, fra huset på hjørnet når man komme rita Vemmetofte. Desuden genkender jeg søstrene Loft fra vemmetofte Hovedgård. Bagerste række yderst til højre ….. Beck fra Spjellerup. Hans lillebror hedder Gunner.

   • Jørgen Carlsen
   • 6. april 2019
   Svar

   Tak for flere navne. Jeg tror jeg har fået øje på Erik Westrup Olsen godt skjult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.