Da posten var effektiv

Dette indlæg har jeg ventet på at kunne skrive i årevis. Grunden er at brevkortet herunder ikke sådan lige var at finde igen. Årsagen skulle vise sig at være, at det – sammen med andre sager – var skubbet ud af skrivebordskuffen, hvori jeg mente at have anbragt det, og herved var landet under skufferne. Eftersom det ikke er hver dag jeg kommer i tanker om, at dette kan ske, har jeg først for lidt siden fået den tanke at se, hvad der måtte kunne findes i det skjul. Her var det så.

På den ene side ses Vemmetofte Kloster fra Klosterhaven.

På bagsiden – eller forsiden – får man et meget fint indtryk af, hvorledes man via postvæsenet kunne få hverdagen til at fungere. Det var muligheden, når der ikke var telefon til at klare opgaven for slet ikke at tale om nutidens højhastighedskommunikation via e-mail eller sms.

Brevkortet er, som det ses, frankeret med 3 1-øre frimærker af bølgelinietypen. Det er stemplet med Vemmetoftes ringstempel. Brevkortet er sendt fra Vemmetofte brevsamlingssted til Syerske Kristine Petersen, Lille Spjelleup pr. Fakse. Hvem afsenderen er vides ikke, men der står:

Kære Kristine! Vil du ikke være saa god at klippe det Underliv til i aften? Venlig hilsen S.P.

Mon ikke kortskriveren så har taget turen til syersken på cykel samme aften – og på denne måde har det ikke taget lang tid at klare det fornødne.

Tilføjelse:

Om stemplet kan tilføjes, at det er et 3-ringsstempel af Esrom-type med teksten VTOFTE. Det var i brug meget længe, fra onsdag 11. februar 1863 – mandag 23. juli 1917, og er det Esrom-type stempel, der var længst i brug.

Tags:
Forrige post
Vemmetofte-ringstempel
Vemmetoftes historie

Vemmetofte filateli

Næste post

Vemmetofte Minedepot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.