Kildeåen i Klosterhaven 1929

I det gamle album fra 1929 er der et par billeder af Kildeåens vest-øst-løb i Klosterhaven. De er taget i hver sin retning.

Egentlig er billederne ikke særligt interessante. Den løber der jo den dag i dag og velsagtens på cirka samme måde.

Imidlertid ser det ud til, at man kort forinden billederne er taget har arbejdet på at ordne skrænterne. Og det kan jo nok være af interesse.

Det øverste billede er taget med ryggen mod Tehuset. Kildeåen er næsten lige løbet ind i Klosterhaven til venstre, og efter et par sving løber den under broen i det fjerne for herefter at løbe langs hegnet til udløbet fra Klosterhaven mod syd.

Det er tydeligt at se, der har været udført et eller andet arbejde, der kunne ligne opretnings- eller udjævningsarbejde, hvorefter beplantning har fundet sted. Om planterne stadig er at se, har jeg ingen anelse.

Mon ikke dette billede er taget på broen, der ses på det andet foto. Også her ser man de nye planter. Tehuset ses i baggrunden.

Tags:
Forrige post

Storvask 1929

Næste post

Den store parade i Vemmetofte 1929

Comments

  • Svenn Erik Kristensen
  • 25. februar 2021
  Svar

  Dejlige billeder fra klosterhaven af Kildeåen.
  Jeg har lige besøgt klosterhaven, og der var utrolig meget vand i Kildeåen. Det var dagen efter, at sneen for alvor smeltede. Som led i et naturprojekt er den tidligere rørlagte del af Kildeåen hen over Sletten, nu blevet åbnet.

   • Jørgen Carlsen
   • 25. februar 2021
   Svar

   Tak for kommentaren. Jeg må snart køre en tur til Vemmetofte og se om den del stadig ser ud som i 1929.
   Jeg er klar over at åen er frilagt og ført ind gennem skoven i behørig afstand fra de tre små søer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.