Far til fire på landet og Vemmetofte

For efterhånden længe siden fik jeg en mail fra Leif Pedersen om huset ved Vemmetofte Strand, der indgik i en Far til fire film. Han skrev følgende:

Hej Jørgen

Man genudsender jævnligt gamle film, bl.a. Far til Fire på landet for et par dage siden, og jeg kan ikke rigtig finde noget på nettet eller på Vemmetofte hjemmesiden om, at noget af filmen faktisk blev optaget ved Vemmetofte Strand, hvad jeg mener er det som er sket.

Filmen er fra 1955, på det tidspunkt var jeg 6 år gammel, så jeg kan ikke rigtig huske alle detaljer, men måske var der andre af tilskuerne, der var ældre, der kan huske mere end jeg

Når man Google filmen står der en masse om at den er optaget i Søby, men ikke et ord om at nogle scener er optaget andet steds.

Hver gang jeg ser filmen så genkender jeg straks det hus, der bruges som fiskerhus, det er det hus der ligger ved stien fra parkeringspladsen ned mod Vemmetofte strand på venstre side og som jeg har passeret utallige gange i min barndom, når jeg gik på stranden.

Som tilskuer stod man oppe på højen til højre i forhold til stien og det morsomme er at når man i filmen gik til stranden, så gik man faktisk væk fra stranden, og når man gik mod byen i filmen gik man faktisk ned mod stranden.

Ved ikke om du selv har oplevet optagelserne, eller du kender nogen der kan bekræfte at det reelt var det hus, der blev brugt.

Jeg snakkede i min barndom og ungdom flere gange med parret i huset, og det var et ældre par, som virkelig talte med Sydsjællands dialekt, og jeg bemærkede at når jeg snakkede med dem, så begyndte jeg selv at skifte over til Sydsjællands dialekt i stedet for rigsdansk, som man jo lærte i skolen.


Hilsen Leif Petersen

(Boede som barn i Hornskovhuset.)

Det vedhæftede fotografi er gengivet herunder.

Jeg svarede Leif således:

Jeg mener ikke jeg så filmen blive optaget, men jeg er egentlig ikke spor i tvivl om, at noget af den blev optaget i Vemmetofte med det viste hus som sted.
Jeg tænker mig at bruge din tekst og billedet til en efterlysning  af viden om dette. Er det i orden med dig?

Han svarede følgende:

Det kunne jo være spændende hvis andre kan huske det bedre end jeg, jeg mener der var rigtig mange mennesker tilstede på højen. Selvfølgelig kan man se det meste i filmen, men der kan jo være der var specielle ting der skete som man ikke umiddelbart kan se i filmen.

Så det kunne da være meget spændende at høre andres oplevelser af det.

Billedet herover af samme hus er i øvrigt også tilsendt af Leif.

Jeg har siden talt med min bror Mogens om hvorvidt han husker filmoptagelsen. Han er ikke spor i tvivl om at den fandt sted.

Bidrag til tydeliggørelse af denne begivenhed modtages med fornøjelse som en kommentar.

Tags: ,
Forrige post

Nostalgitræf torsdag d. 12. maj 2022

Næste post

Nostalgitræf 9. september 2021 i Vemmetofte

Comments

  • Leif J. Madsen
  • 26. april 2022
  Svar

  Farvebilledet er Ny Strandskov 5 (kaldet “Birthes Hus”). På vestsiden af dette går der en sti ned til sandstranden.
  Jeg er lidt i tvivl om det er det samme hus på S/H-billedet.

   • Jørgen
   • 26. april 2022
   Svar

   Jeg var også i tvivl om, hvorvidt det er samme hus på billederne. Det tror jeg nu det er fordi lemmen i gavlen på udhuset er den samme. Det er også tilfældet med det skrå tag og visse elementer i den vandrette linje på dette tags forbindelse med gavlen.
   Måske kan andre tydeliggøre dette.

 1. Pingback: Nostalgitræffet 2022 – Vemmetofte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.