Nostalgitræf i Vemmetofte torsdag den 11. maj 2023 kl. 13.30

“Tiden løber med mig!”
Således sagde en kursusdeltager for mange år siden på et kursus jeg stod for. Min reaktion var, at tiden ikke har denne evne, og at det udelukkende drejer sig om, hvad vi foretager og ikke foretager os. Om vi prioriterer at gøre det ene eller andet eller ingenting.
På mine gamle dage er jeg ved at have fornemmelsen af, at der kan være noget om, at tiden løber med mig, men naturligvis ved jeg godt, at det blot er mig selv, der tillader den at løbe med det jeg nu engang bruger den til.
Det kan være en delvis forklaring på, at der har været blogtørke i en rum tid på Vemmetofte-bloggen.
Det der især har givet fornemmelsen af, at tiden løber (om hjørner) med mig, er min interesse for slægtsforskning. Det er stadig interessant, at jeg får at vide min kone er mine 6xtipoldeforældres 5xtipoldebarn – takket være brødrene Hans og Lauritz Olsen født i Tureby sogn i 1714 og 1715. Det lader sig også let gøre at blive indfanget af at løse det problem, at Hans Madsen er gift med enten Johanne Jørgensdatter eller Johanne Jørgensdatter på henholdsvis 29 og 30 år ved folketællingen i Freerslev sogn i 1787. Eller hvorfor Jens Christensen og Jens Jensen, der begge døde i december måned 1718 i Nors sogn, ikke er den samme. Og så videre.
Sådan er der så vældig meget når det kommer til slægtsforskning og den vigtige øvelse, der omhandler kontrol af kilder.
Skulle nogen have interesse heri, er her et link til min slægtsforskning, som kan ses på internettet.
Inden dette emne forlades, skal jeg også bemærke, at min tiptipoldefar, Jens Frederiksen fra Kulagergård i St. Linde, endte sine dage som slave i Stokhuset i København. For at finde ud af, hvad dette skyldtes, har jeg set hans dom på Rigsarkivet og transkriberet den. Det er højst interssant læsning, og skulle nogen have lyst til at læse en dom fra Bregentved birketing fra 1844, har jeg undtagelsesvist indtil videre oploadet den på denne hjemmeside.

Men – til sagen.
Sagen er den, at der finder endnu et nostalgitræf sted i Vemmetofte. Som det længe er fremgået af sidebjælken til højre, er årets træf torsdag den 11. maj 2023 kl. 13,30.
Udgangspunktet for en spadseretur er p-pladsen.
Inspireret af en netop modtaget mail fra Randi med forskellige forslag (hvor nogle er egnede til 2024) vil vi gå ad ridebanen og tale om, hvad vi erindrer, der var bag de forskellige porte og døre i Prins Carls længer. Hvis rummene ikke er i “moderne” brug til garager o.l., kan vi jo håbe at en med nøgler deltager, men ellers er det fint at tale om historien udendørs, herunder reflektere over hvorledes det måske var at opleve branden i 1857, der begyndte her.
Når vi ikke kan komme på flere historier, fortsættes mod Vesterskov ud mod skovfogedboligen som Westrup Olsen beboede for mange år siden – og tilbage til p-pladsen.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Efter turen kan medbragt kaffe nydes stående eller siddende på medbragte stole. Husk paraply, stokke og andre nødvendigheder, der gør at vi ikke går og falder, når vi ikke udelukkende skal koncentrere os om at gå!

Jeg bliver 80 år i år og tiden nærmer sig for en afslutning af nostalgitræffene som de har fundet sted. Lad os tage næste år med. Og måske et til.
Er der specifikke ønsker om noget der nødvendigvis skal med i rækken af gode oplevelser? Herom hører jeg gerne. Randi nævnte biblioteket, hvilket jeg også selv har haft i tankerne. Endvidere klosterets nedre regioner, køkken, folkestue (som vist var jomfrustuen og slyngelstuen) og kælder.

En afløser for træffene kunne være: Et felt i højre sidebjælke med angivelse af tidspunkt for en fodtur i Vemmetofte. Så kan man mødes som det falder sig for. Jeg skal gerne – efter modtagelse af information om tid og sted – skrive det i feltet.

Tags:
Forrige post
Materialkusk-Peter-Nielsen-1964
Personer Vemmetofte

Materialkusk Peter Nielsen

Næste post
Nostalgitræf 2022 Vemmetofte
Vemmetofte Strand

Nostalgitræffet 2022

Comments

    • Svenn Erik Kristensen
    • 11. maj 2023
    Svar

    godt arrangement

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.