Skal vi mødes i Vemmetofte den 10. maj 2016?

Næsten siden jeg begyndte at skrive på denne blog, er tanken om at mødes i Vemmetofte dukket op med mellemrum.

Den oprindelige tankemæssige overskrift hed "Skal vi mødes på Store Plæne?".

Store PlæneDenne græsplæne er den der ligger syd for Det gl. Apotek. Lille Plæne ligger vest for. Sådan hedder plænerne næppe i dag, men betegnelserne var ganske logiske da jeg var barn.

Man kunne jo medbringe et par mursten og en kort og en lang hasselkæp – og spille pind. Det gøres nok heller ikke mere.

Det er nu nok bedre at mødes på parkeringspladsen i Vemmetofte og lade den være udgangspunkt for at par timers nostalgi.

Det er naturligvis ikke lige til at vide hvem der kommer, om nogen overhovedet, og derfor kan det heller ikke vides hvor meget nostalgi, der kommer på banen sådan en dag i maj. En af mine gode barndomserindringer knytter sig netop til maj. Når skoven var nygrøn og det regnede en lille smule, var der intet herligere end at gå en tur og nyde farver, lyde og lugt i forårsskoven. Måske kan det genopleves den 10. maj (husk paraply), måske ikke.

Det kan ikke vides om jer der måtte melde jer til dette, har boet i Vemmetofte, har gået i skole i byen, er flyttet fra den – eller om I blot ved et tilfælde er havnet her og kunne få lyst til at deltage. Det må vise sig.

Jeg skal i alle tilfælde gerne fortælle hvad der måtte falde mig ind, når vi går en tur i den ene, anden eller tredje retning. Eller i alle retninger. Har andre noget af bidrage med, skal der nok komme gang i historierne. Det er nok mere det der vil ske end det vil være Vemmetoftes historie som sådan, der bliver talt om. Den kan man læse sig til.

Som antydet kan det være at vi kommer et smut ind i en af skovene. Det vil i givet fald være en uorganiseret tur, idet organiserede sådanne i private skove kræver tilladelse, men mon ikke det går at gå en tur og se hvad der sker.

Når vi har gået og snakket og stået og snakket et par timer, skulle vi gerne havne ved Præstegården. Her huserer ingen præst længere, men Vibeke har indrettet sig med overnatningsmuligheder m.v. Jeg har aftalt med Vibeke (eller hun har aftalt med mig), at der serveres kaffe og kage ad libitum formedelst 60 kr. klokken 15.30. Så kan vi snakke videre – og når det så har stået på ca. 1 time, er det på tide at slutte – med forhåbentlig en god fornemmelse af at det var fint at bruge nogle timer sådan.

Vil du være med fra kl. 13.30 må du efter tilmelding (jeg antager at ca. 20 deltagere vil være et passende maksimum) være klar på Parkeringspladsen (der er kun den samme med P-skilt). Det kræver med andre ord tilmelding, hvilket lettest foregår ved en mail til mig på jcpsych snabela gmail.com (du må lige selv justere mailadressen) eller bruge muligheden på siden kontakt.

Tilmelding opfatter jeg som forpligtende i den forstand, at du mener "jeg deltager". Tilmelding i betydningen "jeg deltager måske"  er ikke gangbar.  Når jeg siger det sådan lidt skrapt, er årsagen den enkle, at jeg i utallige tilfælde, da jeg arbejdede som selvstændig psykolog, kunne konstatere, at folk, der havde sagt ja til at komme, faktisk mente nej. De udeblev uden afbud. En dag havde jeg 4 aftaler. Ingen kom. Det blev jeg så knotten over, at jeg i hele det næste år noterede omfanget heraf. Da året var gået kunne jeg konstatere at 10% af min omsætning var forsvundet af nævnte grund. Derfor … For god ordens skyld skal jeg bemærke, at jeg selv har visse erfaringer med at sige et og gøre noget andet. Men det er en anden historie.

Tilmeldingsfristen er 30. april 2016 kl. 12. Hvis der lukkes for tilmelding anføres det her.

Jeg ser frem til at høre fra dig – og glæder mig til at se hvad der sker.

Tags:
Forrige post

Nostalgitræf i Vemmetofte

Næste post

Store Kaj

Comments

  • Jørgen
  • 21. april 2023
  Svar

  Indlæg med nærmere angivelser fremkommer om nogle dage. Beklager jeg overså din kommentar.

  • Svenn Erik Kristensen
  • 8. april 2023
  Svar

  nostalgitræf 2023
  dato noteret, men hvor?
  jeg vil gerne deltage.

  • Randi Madsen
  • 25. april 2016
  Svar

  Hej Jørgen.
  Jeg vil gerne deltage, hvis gåturen da er “åben” for en tidligere Spjellerup’er ? jfr. mit indlæg her til siden sendt for et par år siden – omhandlende nogle af mine erindringer fra Vemmetofte .

  Hilsener fra Randi Madsen

   • Jørgen
   • 25. april 2016
   Svar

   Hej Randi,

   Tak for tilmeldingen, der er noteret.

   Mange hilsener
   Jørgen

   PS. Der er flere tilmeldinger til arrangementet end det fremgår af kommentarerne her.

  • Berrit Carlsen
  • 18. april 2016
  Svar

  Hej Jørgen.

  Jeg har lyst til at se dig og Vemmetofte, da det efterhånden er rigtig mange år siden jeg har været der.
  Vi ses.
  Mange hilsner
  Fætter Berrit.

   • Jørgen
   • 18. april 2016
   Svar

   Hej Berrit,
   Dejligt at du kommer – glæder mig til at se dig.
   Mange gode hilsener
   Fætter Jørgen

  • Carl-Christian Kristiansen
  • 4. april 2016
  Svar

  Kære Jørgen Carlsen
  Det lyder som et spændende arrangement, som jeg gerne vil deltage i. Jeg kommer aktuelt fra Vemmetofte skoles Frtidskollektiv. Men som søn af en herregårdsfunktionær, med relationer til “dynastiet Wibholm”, besøgte jeg i barndommen ofte Vemmetofte avlsgård.
  Med venlig hilsen
  Carl-Christian Kristiansen

   • Jørgen
   • 5. april 2016
   Svar

   Tak for tilmeldingen, der er noteret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.